Elisabet Jensen +46 (0) 70 657 73 63, Kenneth Jensen +46 (0) 8 540 626 92 info@listin.se

Kyänis historia

Kyänis historia

Kyänis Produkter är noga utvecklade genom omfattande forskning för att ge dig all näring; vitaminer, mineraler, antioxidanter och spårämnen du behöver för en mer hälsosam livsstil. Så här berättar Kyäni om sig själva.

Alaskablåbäret

De sena sommarmånaderna i Alaska är hisnande med upp till 22 timmars dagsljus som lyser upp landskapet samtidigt som djuren förbereder sig för den kommande hårda vintern. Denna tid på året ger också något annat unikt, skörden av det anmärkningsvärda Alaskablåbäret. De flesta frukter och grönsaker skulle snabbt vissna och dö under Alaskas långa och iskalla vintrar. Men Alaskablåbäret är inte bara ett vanligt bär. Bäret har utvecklat ett skydd mot de brutala elementen med ett rikt färgat pigment i skalet som kallas antocyanin.

Uttwiler Spätlauber

En annan anmärkningsvärd anpassning som återfinns i naturen börjar med ett enkelt schweiziskt äpple som först odlades för flera hundra år sedan. Uttwiler Spätlauber uppskattades för dess hållbarhet, då äpplena håller sig färska mycket längre än andra sorter. Nyckeln till motståndet mot förruttnelse är de naturligt förekommande växtämnen som återfinns i fruktskalet. Dessa ämnen skyddar frukten från den oxidativa stress och inflammationer som uppstår genom exponeringen för ultraviolett strålning och motverkar samtidigt effekterna av detta åldrande.

Inspiration från naturen

Kyäni hämtar inte bara inspiration från naturen till sina produkter, då dessa kraftfulla ingredienser är symboliska för Kyänis kultur och uthållighet. Kyänis grundarfamiljer började med små företag som, likt ett äpple eller ett blåbär, kan ha varit lätta att förbise. Men med hårt arbete och innovation har familjerna Hansen och Taylor nått enorma affärsframgångar i en rad olika branscher. Efter att ha lärt sig hur dessa naturliga källor till välbefinnande kan påverka hälsan på ett positivt sätt gick familjerna samman för att starta Kyäni. Idag ger Kyänis kraftfulla produkter stora förbättringar av livsvillkoren för miljontals människor över hela världen.