Elisabet Jensen +46 (0) 70 657 73 63, Kenneth Jensen +46 (0) 8 540 626 92 info@listin.se

LISTIN Wellness nyhetsblogg

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna

LISTIN Wellness nyhetsblogg

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna

Välmående på jobbet – resor

av | 21 december, 2017

Håll dig frisk när du reser mycket

När du njuter av livet på resande fot, flyger från stad till stad, land till land mellan olika kontinenter, runt om i världen, så är du en av de personer som avundas av majoriteten av de människor som bara har deras skrivbord som arbetsplats. De ser dina inlägg från flygplatser, lounger och femstjärniga hotell på sociala medier. Men det finns en nackdel med detta som de flesta inte känner till.

Jet lag. Resultatet av att man resar mellan olika tidszoner kan ha en negativ effekt på ens välmående, immunsystem samt öka risken för hjärt och kärlsjukdomar.

Strålning

De som reser mycket utsätts för mycket mer strålning då exponeringen är flera hundra gånger högre på hög höjd jämfört med vad man vanligtvis blir utsatt för när man befinner sig på marken. Sju stycken tur & retur resor mellan New York och Tokyo (ca 140000km) Överskrider gränsen på hur mycket strålning man vanligtvis kan utsättas för. På grund av detta utsätts dem som arbetar ombord på flygplan för mer strålning än dem som jobbar på kärnkraftverk.

Immunförsvaret

Luften på ett långdistansflyg cirkuleras inte lika mycket som vi är vana vid på marken, vilket gör att folk som reser mycket utsätter sitt immunförsvar för högre risker än vad andra gör. Slemhinnorna i näsan blir uttorkade och bakterierna mer benägna att komma in i kroppen på grund av den torra luften som finns i flygplan. Eftersom att vi även blir Jetlaggade får inte vår kropp vila så mycket som den vill. Detta gör att det blir svårare för kroppen att bekämpa sjukdomar.

Kosten

Även om personer som flyger mycket inom jobbet äter mycket på restaurang, äter de oftast inte mat som är gjord på färska och hälsosamma råvaror. Detta i samband med en generell ökning av alkohol och bristen på träningsmöjligheter som finns under resor gör att risken för övervikt blir större.

Familjen

Bortsett från stressen med att förbereda sig inför en resa, känner även de flesta att de får en större arbetsbelastning då de inte kan läsa sina mejl och jobba på ett effektivt sätt när de är på resande fot. Ofta känner sig frekventa resande personer ensamma och isolerade, samtidigt som de känner ett konstant dåligt samvete över att de lämnar familjen bakom sig, vilket har en negativ inverkan på kroppen och kan leda till allvarliga psykiska problem.

Vad kan du göra?

Vill man minska de negativa effekterna som kommer av resa mycket kan man såklart dra ner på antalet resor, framför allt de längsta. Du kan även göra övningar där du lär dig att hantera din stress, försöka röra dig när du är på flygplatsen istället för att bara sitta i en stol och vänta, men även tänka på vad du äter. Får du i dig rätt näring hjälper du kroppen ofantligt mycket.

Kyäni Triangle of Wellness ger dig många olika näringsämnen som hjälper dig att minska de negativa effekterna som är vanliga bland de som reser mycket. De minskar trötthet och utmattning (1), stöttar din psykologiska funktion (2), hjälper ditt immunsystem (3), ditt nervsystem (4), ditt hjärta (5), hjälper till att underhålla dina slemhinnor (6) och skyddar dina celler från oxidativ stress (7).

1 – Vitamin B1, B3, B6, B12, C, Pantotensyra och Folsyra

2 – Vitamin B1, B3, B6, B12, C, Folsyra och Biotin

3 – Vitamin A, B6, C, D, Biotin, Folsyra och Zink

4 – Vitamin B1, B2, B3, B6, C och Biotin

5 – Vitamin B1, EPA och DHA (den fördelaktiga efftekten uppnås endast vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA).

6 – Vitamin A och B3

7 – Vitamin B2, C, E och Zink

Gå in i vår webbshop och ta del av all näring som kan hjälpa dig i ditt resande.

  • en

Om LISTIN Wellness

Vi är oberoende representanter för Kyänis Wellness produkter. Kyänis produkter är noga utvecklade genom omfattande forskning för att ge dig all näring; vitaminer, mineraler, antioxidanter och spårämnen du behöver för en mer hälsosam livsstil.

Prenumerera