Elisabet Jensen +46 (0) 70 657 73 63, Kenneth Jensen +46 (0) 8 540 626 92 info@listin.se

LISTIN Wellness nyhetsblogg

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna

LISTIN Wellness nyhetsblogg

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna

Bevara ditt välmående på kontoret

av | 22 november, 2017

Det finns många utmaningar när det kommer till välmående på kontoret. Många av utmaningarna handlar om saker som inte vi kan påverka i full grad, tillexempel en dålig kontorsstol eller för lite dagsljus. Men det finns flera saker vi kan göra för att få ett bra välmående och till och med förbättra det på arbetsplatsen.

Du har precis kommit till jobbet och du känner dig redan trött, du har kanske inte sovit tillräckligt mycket. Sömnbrist är en stor faktor till ett sämre välmående.

För att hålla sig pigg under dagen bör man sova mellan 7 till 9 timmar varje natt. Det är även bra att gå och lägga sig och vakna samma tid varje dag, även på helgerna. Sovrummet ska vara mörkt och svalt när man sover, telefonen och Tv:n har oftast en negativ effekt om man använder det precis innan man ska sova. Kyäni Sunset är det perfekta tillskottet för att få en god natts sömn. Omega-3-fettsyrorna i fiskoljan, som kommer från vild lax och de fettlösliga vitaminerna är bäst att ta på kvällen när kroppens ämnesomsättning är som bäst. Kyäni Sunset kommer att ge din kropp de värdefulla ingredienser den behöver för att återhämta sig på natten, vilket kommer att förbättra din sömn. Att ta en Kyäni Sunrise på morgonen kommer hjälpa dig att bli mer produktiv på dagen, för att vitaminerna B2, B3, B6, B12 och pantotensyra (B5) hjälper kroppen att minska trötthet.

Oavsett vad du äter till lunch, se till att du inte äter den vid ditt skrivbord. Om du ändå ska göra det, var då extra noga med att tvätta dina händer med tvål och varmt vatten och även rengöra alla ytor innan du äter på dem. År 2007 kom en studie från University of Arizona som visade att skrivbord har 100 gånger fler bakterier än vad ett köksbord har. Det kan även vara nyttigt att gå till och från lunchstället. Att lägga två minuter på att gå per timme kan hjälpa kontorsanställda att kompensera för tiden man sitter ner *från University of Utah.

Känner du dig regelbundet överväldigad, ängslig eller stressad på jobbet? Du är inte ensam. En undersökning som gjordes 2014 av forskare från Harvard T.H. Chan School of Public Health, i samarbete med National Public Radio och Robert Wood Johnson Foundation, visade att en av fem anställda hade upplevt stress på jobbet under det senaste året. Det finns såklart många skäl till stress som man inte kan påverka, t ex för många arbetsuppgifter, låg lön och arbete som inte är motiverande. Men något som man kan påverka är sättet man hanterar symtomen på stress. Ge dig tid för dig själv, låt inte dina semesterdagar brinna inne och lär dig nya tekniker för att kunna koppla av, som meditation eller djupa andningsövningar.

Det hjälper såklart också att äta rätt. Att få i sig rätt näring kan hjälpa dig att hantera stressen och öka din prestation. Kyäni Sunrise inehåller pantotensyra, vilket hjälper dig att få en bra prestationsförmåga, och vitaminerna B1, B6. B12 och C, bidrar till en normal psykologisk funktion.

Gå in på vår webbshop för att hitta de saker som kan hjälpa dig till ett piggare liv!

 

*Studien publicerades online i Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

  • en

Om LISTIN Wellness

Vi är oberoende representanter för Kyänis Wellness produkter. Kyänis produkter är noga utvecklade genom omfattande forskning för att ge dig all näring; vitaminer, mineraler, antioxidanter och spårämnen du behöver för en mer hälsosam livsstil.

Prenumerera