Elisabet Jensen +46 (0) 70 657 73 63, Kenneth Jensen +46 (0) 8 540 626 92 info@listin.se

LISTIN Wellness nyhetsblogg

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna

LISTIN Wellness nyhetsblogg

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna

5 viktiga saker att tänka på för att må bra

av | 7 december, 2017

Sömn

Din återhämtning sker under sömnen. Sover du illa blir också din återhämtning dålig och om du inte återhämtar dig blir det svårt att vara på topp. Istället
kanske du stannar på 70-80 procent och kommer aldrig ikapp. Har du fått för lite sömn ökar mottagligheten
för stress och andra påfrestningar i vardagen och du blir mer lättirriterad. Vad händer då när du mår såhär? Orkar du göra alla ”måsten” ? Och framför allt; orkar du göra allt det som du tycker är roligt och ser fram emot? Med vilken energi gör du detta? Det kan vara en väldigt bra idé att fylla på kroppen med näring innan du går och lägger dig, för under tiden du återhämtar dig kan kroppen behöva ett lager att hämta ifrån. Då sover du gott och vaknar upp utvilad.

Vikten av att dricka vatten

Det har sagts oändligt många gånger, men det kan ändå sägas en gång till – vikten av att få i sig tillräckligt
med vatten. Vatten är vårt bränsle som vi inte kan leva utan. Om du tänker att du en helt vanlig dag inte
behöver dricka mer vatten än det du får i dig i samband med måltiderna under dagen, är det dags att
tänka om. Vatten renar kroppen, håller våra organ vid god hälsa, gör att vi orkar mer, piggar upp och minskar känslan av trötthet. Det är bara några av fördelarna och om du börjar dricka ordentligt med vatten kommer du att känna av skillnaden. En vuxen människa bör dricka cirka 1,5 liter vatten per dag. Är det varmt ute eller om du tränar bör du få i dig ännu mer. Vatten är dessutom helt gratis och finns lättillgängligt överallt, så vad väntar du på? Fyll upp glaset!

Tänka rätt

Vi kan ge dig mängder av tips om träning, välmående, viktiga vitaminer och mineraler men det absolut viktigaste verktyget är du själv. Om vi tänker negativa och deprimerande tankar, tror du då att det kommer att synas? Inte alls? Fel, det syns över hela dig. I ansiktet,
på kroppen och hela ditt välmående. Vi har redskapen och planen för att ge dig en förändring – men det är du som är din förändring!

Motion

Din syreupptagningsförmåga, även kallad kondition påverkar också ditt välmående. Ju bättre syreupptagningsförmåga du har, desto större är chanserna till ett ökat välbefinnande. Du förbättrar din kondition genom motion och att röra på dig. Det behöver inte vara stenhårda pass på gymmet utan 30-40 minuters promenad om dagen är både enkelt och långsiktigt.

Vitaminer

Ordet ”vita” är latin och betyder liv. För att ditt liv och ditt välmående ska vara så bra som möjligt behöver du få i dig vitaminer och mineraler, antingen via maten du äter eller med hjälp av kosttillskott. Kroppen behöver vitaminer och mineraler för att fungera och vissa vitaminer kan kroppen inte producera själva, som till exempel D-vitamin. Har du för lite av ett visst vitamin kan det leda till symptom på vitaminbrist; trötthet, nedstämdhet, orkeslöshet och lättretlighet.

  • en

Om LISTIN Wellness

Vi är oberoende representanter för Kyänis Wellness produkter. Kyänis produkter är noga utvecklade genom omfattande forskning för att ge dig all näring; vitaminer, mineraler, antioxidanter och spårämnen du behöver för en mer hälsosam livsstil.

Prenumerera